Sari la conținut

David Cameron: Vrem mai puţină Europă, nu mai multă

Şeful guvernului de la Londra a precizat că britanicii vor avea de luat o decizie crucială peste doi ani, când Regatul Unit va organiza un referendum pentru a hotărî dacă rămâne sau nu în Uniunea Europeană.

„Decizia de a rămâne sau de a pleca din UE este poate cea mai importantă decizie pe care poporul britanic va fi nevoit să o ia”, a spus David Cameron.

Uniunea Europeană trebuie să se schimbe. Trebuie să devină mai competitivă pentru a face faţă dezvoltării economiilor precum China şi India. Trebuie să pună relaţiile dintre ţările din zona euro şi a celor din afara zonei euro, precum Marea Britanie, pe o bază solidă şi de lungă durată. Trebuie să dea dovadă de o răspundere democratică mai mare faţă de parlamentele naţionale. Mai presus de toate, trebuie, aşa cum am spus şi la Bloomberg, să acţioneze cu flexibilitatea unei reţele şi nu cu rigiditatea unui bloc”, a adăugat premierul britanic.

Pe aceeași temă

Povara datoriilor revine

MUNCHEN - Creșterea economică globală accelerează. Dar, înainte să deschidem șampania, trebuie să admitem că sporirea...