Dezvăluirile șefului echipei antitero despre intervenția la sala Bataclan

Data publicării:
bataclan

Jeremy, coordonatorul intervenţiei trupelor speciale la Bataclan: Am luat poziţie la intrarea în teatru şi apoi am văzut iadul pe Pământ. Peste 7.000-8.000 de oameni erau culcaţi pe podea.

Reporter: 7-800 de oameni!

Jeremy: Da, erau culcaţi la podea, era sânge peste tot. Nu se auzea niciun sunet, nimeni nu ţipa.

Reporter: Prin urmare, echipa ta a urcat pe scări, la balcon. Unde aţi găsit teroriştii?

Jeremy: După ultima uşă, ne-am apropiat de uşă şi, deodată, unul dintre teroriştii de pe scenă, nu ştiu exact, ne-a spus să ne retragem. Am încercat să vorbesc cu ei, iar unul mi-a spus că vrea să negocieze. I-am spus să îmi dea un număr de telefon.

Reporter: Acesta este primul lucru care a trecut de uşă.

Jeremy: Exact.

Reporter: Şi este destul de evident ce s-a întâmplat.

Jeremy: Da, imediat ce am deschis uşa, unul dintre terorişti a tras aproximativ 25-30 de gloanţe de AK-47, de calibrul 7,62. Imediat, unul dintre cei aflaţi în mijlocul grupului nostru a fost împuşcat în mână şi a căzut din cauza durerii...

Reporter: Unul dintre ofiţerii voştri a fost lovit?

Jeremy: Da, da, din mijlocul grupului. La început l-am văzut pe cel care trăgea şi mulţi, poate 20, de ostatici între trăgător şi noi. Nu am putut riposta în acel moment pentru că era prea riscant pentru ostatici. La capătul holului i-am găsit pe cei doi terorişti, erau într-un loc fără altă ieşire. Primul s-a aruncat în aer cu centura de explozibili, al doilea a încercat să facă acelaşi lucru, însă a fost împuşcat de primii ofiţeri.

Reporter: Ambii aveau veste sinucigaşe?

Jeremy: Exact.

Reporter: Iar unul s-a detonat?

Jeremy: Da. Era sânge peste tot.

Reporter: Când te-ai uitat în jur, în acea sală, la ce te-ai gândit când ai văzut ce au făcut?

Jeremy: La început era aşa de intens, asaltul, gloanţele, explozia, totul.. Eram încă foarte concentraţi pe ceea ce am făcut, sincer, şi cred că la jumătate de oră după aceea, am văzut ceea ce era în jur şi a fost foarte, foarte dificil.

Reporter: Cum vă simţiţi acum, aţi avut multe de înfruntat?

- Am fost tot timpul împreună, ne-am întors la sediu şi am vorbit unii cu alţii până pe la 7:00 dimineaţa. Probabil va fi mai dificil pentru unii dintre noi în următoarele săptămâni, dar până acum suntem în regulă.

Reporter: Dar aţi salvat foarte multe vieţi.

Jeremy: Aşa cred.   

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri