Drama unui pompier grec: i-a murit copilul de 6 luni în incendii, în timp ce se lupta cu flăcările

Data publicării:
State of Emergency Declared As Wildfires Burn In Rural Athens
Foto: Guliver/GettyImages

Un bebeluș de numai 6 luni, fiul unui pompier grec, a murit în incendiile care au distrus aproape în totalitatea stațiunea Mati din Grecia. Potrivit autorităților, el este prima victimă a incendiilor ce au izbucnit luni și care au dus la moartea a altor 86 de persoane.

State of Emergency Declared As Wildfires Burn In Rural Athens
Foto: Guliver/GettyImages

Prima victimă a incendiului a fost un bebeluş de 6 luni, copilul unui pompier mobilizat tocmai pentru stingerea flăcărilor.

Dimitris Stathopoulos, un sindicalist al pompierilor, a povestit la o televiziune locală că bărbatul și-a lăsat soția și copilul în urmă, atunci când a fost mobilizat la slujbă.

Aceștia au fost găsiți ulterior în mare. Femeia a fost rănită grav și se zbate între viață și moarte în spital, la terapie intensivă.

A plecat să stingă incendiul. Și-a lăsat familia în urmă. E o tragedie și puteți înțelege drama pe care o trăiește colegul nostru acum”, a mai spus Stathopoulos, potrivit keeptalkinggreece.com.

Bunica bebelușului mort a povestit clipele de groază.

Nepotul meu avea 6 luni, nici măcar n-a fost botezat. A murit în brațele Margaritei. I-am găsit în mare după cinci ore de la izbucnirea flăcărilor în oraș”, a spus Maria Dionysoti.

În doar 48 de ore, femeia în vârstă de 67 de ani a pierdut patru membri ai familiei, casa și tot ce avea în ea.

Astăzi a fost publicat un raport al departamentului de incendiere al Pompierilor Eleni (DAEE). Potrivit acestuia, incendiile din Grecia - soldate cu moartea a 87 de persoane- au fost provocate de neglijenţă, după ce cel mai probabil un locuitor din zonă a vrut să dea foc unor crengi, dar în două puncte este vorba şi despre foc pus deliberat.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri