A fost stabilită cauza incendiilor din Grecia

Data actualizării: Data publicării:
incendiu grecia shutterstock_107423105
Foto: Shutterstock

Autorităţile din Grecia au stabilit cauza incendiilor care au izbucnit luni în Grecia și care au ucis, potrivit unui bilanţ provizoriu, 88 de oameni. E vorba de neglijenţă, iar vinovatul a fost identificat, potrivit ekathimerini.com.

GREECE-MATI-WILDFIRES
Foto: Agerpres

ACTUALIZARE. Numărul persoanelor decedate în urma incendiilor din apropierea Atenei a ajuns la 88. O femeie de 42 de ani care se afla la terapie intensivă după ce a suferit arsuri majore a murit în această dimineaţă.

Citiți și

Fetițele gemene dispărute după incendiul din Grecia au fost găsite moarte

VIDEO. Imagini noi din infernul din Grecia. Un bărbat trece prin foc pentru a se salva


Cauza incendiilor devastatoare din apropiere de Atena este un foc lăsat nesupravegheat. Autoritățile din Grecia au identificat că principalul suspect este un localnic.

El ar fi încercat să dea foc la niște resturi de lemne și crengi uscate. După ce și-a dat seama ce a făcut, el a încercat să-și ascundă urmele, dar pompierii au identificat locul.

Bărbatul ar fi acoperit locul cu mai multe pietre și a aruncat multă apă pentru a-și spăla urmele.

Însă, potrivit raportului pompierilor, în două puncte este vorba şi despre foc pus deliberat, în noaptea de luni spre marți, pe un drum rural din apropiere de orașul Nea Makri. Potrivit sursei citate, mai mulți martori au văzut un bărbat când dădea foc.

Potrivit informațiilor date publicității în timpul săptămânii de pompieri, flăcările s-au propagat foarte repede și, din cauza vântului, și-au schimbat direcția rapid, ceea ce a dus și la numărul foarte mare de victime. Cel mai recent bilanț indică 87 de morți, sute de răniți și în continuare aproximativ 100 de dispăruți.

Citiți și

O nouă avertizare MAE pentru turiștii care merg în Grecia

Tsipras îşi asumă „întreaga responsabilitate politică pentru tragedia” din Grecia

Incendiile din Grecia. Erori ale autorităților elene, depistate de pompierii români

Zile de foc în Grecia: Echipa de corespondenți Digi 24 a realizat, în medie, 17 transmisiuni pe zi

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri