Focar de coronavirus în Linz: 99 de români din Austria sunt infectați

Data actualizării: Data publicării:
coronavirus covid-19 test
Foto: GettyImages

Autoritățile din Austria informează că 99 de cetăţeni români au fost confirmaţi cu noul coronavirus. Este vorba despre un focar de infecție apărut în orașul Linz. Niciuna dintre persoanele diagnosticate nu a fost spitalizată şi până în prezent autoritățile române nu au primit solicitări de asistenţă consulară, informează, marți, într-un comunicat, Ministerul român de Externe.

Presa locală a relatat, la 1 iulie, despre un focar de COVID-19 apărut în oraşul Linz, iar MAE s-a autosesizat şi a făcut demersuri pe lângă autorităţile locale de sănătate pentru obţinerea de informaţii privind existenţa unor cetăţeni români printre persoanele infectate. De asemenea, reprezentanţii Ambasadei de la Viena au luat legătură cu asociațiile de români din zonă pentru informaţii suplimentare.

Presa austriacă scrie că este vorba de cel puțin două focare, cel mai mare la o biserică din oraș. Al doilea ar fi într-un abator, unde mai mulți angajați au fost depistați pozitiv. Din cauza situaţiei, autoritățile din Linz au reintrodus o serie de restricții: școlile și grădinițele vor fi închise din nou, iar oamenilor li s-a cerut să poarte măști de protecție.

Peste o sută de infectări au fost raportate în Austria în ultimele 24 de ore, cele mai multe din ultimele trei luni.

Cetăţenii români afectaţi pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Viena: 0043 1 503 2465, 0043 1505 2381, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de urgenţă, sau la numărul de telefon de urgenţă al ambasadei: 0043 699 117 26027

Ambasada României la Viena continuă dialogul cu autorităţile locale, fiind pregătită să acorde asistenţă conform competenţelor legale şi cu stricta respectare a măsurilor adoptate de autorităţile locale în contextul pandemiei de COVID-19, arată MAE în comunicat. 

Editare web: Luana Păvălucă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri