Franța extinde intervalul de restricții de circulație între 18.00 și 06.00 în întreaga țară

Data actualizării: Data publicării:
franta sub lupa contaminare cu coronavirus
Foto: GettyImages

Franța anunță noi măsuri în lupta cu pandemia de coronavirus astfel va extinde intervalul de restricții de circulație, cuprins între orele 18.00-06.00, în întreaga țară, din cauza pandemiei de Covid, a anunțat premierul Jean Castex, conform Euronews.

Franța a introdus restricția de deplasare pe timpul nopții la începutul lunii, însă în majoritatea departamentelor țării aceasta era valabilă între orele 20:00 și 06:00. 

Pentru că în această perioada s-a observat o ameliorare a numărului de cazuri de coronavirus în cele 25 de departamanete din cele 96 câte există în Franța, autoritățile au decis generalizarea restricției de circulație după ora 18:00. Acum, intervalul de 12 ore a fost extins în întreaga țară.

Premierul a spus că măsura a fost luată pentru că rata medie a incidenței în toată țara este acum de 50 de cazuri la 100.000 de locuitori.

Orice loc public va fi închis începând cu ora 18.00, iar persoanele care vor fi surprinse pe stradă trebuie să-și justifice deplasarea, mai arată sursa citată.

Măsuri stricte de intrare pe teritoriul francez

Totodată, premierul francez a anunțat și restricții mai dure la granițele țării pentru a limita răspândirea coronavirusului. Astfel, călătorii din afara UE vor trebui să prezinte un test negativ de COVID la intrarea în țară și să semneze o declarație pe propria răspundere conform căreia se vor autoizola timp de șapte zile înainte de a reface testul PCR.

Pentru călătorii din UE, în special pentru cei din Danemarca și Irlanda, care se confruntă cu o situație epidemică dificilă, guvernul francez a anunțat că va lua o serie de măsuri de intrare în țară, pe care le va prezenta în data de 21 ianuarie în Consiliul European.

În plus, guvernul a declarat că un milion de copii și profesori vor fi testați lunar, pentru că noile tulpini ale coronavirusului sunt contagioase și la cei tineri.

Premierul nu exclude varianta unui nou lockdown

Măsura este „gradată și proporțională”, a argumentat Castex, care a spus că situația epidemiologică actuală „nu justifică” un nou lockdown. Cu toate acestea, el a afirmat că ar putea fi impusă o a treia carantină la nivel național dacă se observă o „degradare puternică” a situației.

Premierul susține că situația se află „sub control” față de ceea ce se întâmplă acum la vecinii Franței. 

În prezent, țara înregistrează în medie 16.000 de noi infecții în fiecare zi. Presiunea asupra spitalelor „rămâne stabilă, dar este la un nivel ridicat”, a mai subliniat Castex. Miercuri, au fost spitalizate aproape 25.000 de persoane cu coronavirus, dintre care 2.700 la terapie intensivă.

 

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri