Germania. Partidul lui Martin Schulz crește în sondaje

Data publicării:
German Presidential Elections
Martin Schulz și Angela Merkel | FOTO: Gulliver/Getty Images

Partidul Social-Democrat (SPD) din Germania a obținut capital electoral după ce fostul președinte al Parlamentului European (PE) Martin Schulz a preluat șefia partidului cu intenția de a concura cu Angela Merkel, cancelarul german, la alegerile federale din septembrie, relatează Agerpres.

German Presidential Elections
Angela Merkel și Martin Schulz / FOTO: Gulliver/Getty Images

Potrivit unui sondaj Insa, SPD este creditat cu 26% din intențiile de vot, cu cinci puncte procentuale mai mult decât în urmă cu o săptămână.

Sprijinul față de SPD, partenerul de coaliție al Uniunii Creștin-Democrate (CDU, conservatoare), partidul cancelarului Merkel, depășește acum scorul de 25,7% obținut de către social-democrați la alegerile federale din 2013.

CDU se menține la 32,5% din intențiile de vot, în timp ce ecologiștii, Partidul Liber-Democrat (FDP, liberalii), Die Linke (stânga) și Alternativa pentru Germania (AfD, de dreapta) sunt creditate fiecare cu un procent între 0,5% și 1,5% . 

Schulz, care a preluat săptămâna trecută de la vicecancelarul Sigmar Gabriel funcția de lider al SPD, a promis că va face o campanie împotriva forțelor naționaliste din Germania și de oriunde din Uniunea Europeană.

Un sondaj YouGov difuzat duminică arăta că 42% dintre germanii intervievați cred că o conducere sub Schulz va fi în folosul SPD și alți 37% sunt de părere că fostul președinte al PE va propulsa SPD dincolo de rezultatul său electoral din 2013.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri