Germania | Refugiaţii mai primesc 2,55 miliarde de euro anul acesta

Data publicării:
Germany Distributes Arriving Migrants Nationwide
BERLIN, GERMANY - SEPTEMBER 07: Refugees arrive at a short-term housing facility for arriving migrants and refugees in Spandau district on September 7, 2015 in Berlin, Germany. Berlin authorities erected the new tent camp, now with a capacity for 1,600 people, last week in a hasty effort to deal with new migrants, at least 300 of whom arrived by bus early this morning and more are expected today and in coming days. Approximately 20,000 migrants, mostly traveling via Hungary, arrived in Germany by train in the last 48 hours and a further 10,000 are expected today. Authorities are distributing them to registration centers and shelters nationwide. (Photo by Carsten Koall/Getty Images)

Guvernul federal german a aprobat o suplimentare cu 2,55 miliarde de euro a fondurilor acordate celor 16 landuri pentru acoperirea costurilor implicate de cei aproape un milion de refugiați înregistrați pe teritoriul țării, informează DPA citată de Agerpres.

Germany Distributes Arriving Migrants Nationwide
Foto: Gulliver/GettyImages

Cabinetul condus de cancelarul Angela Merkel a decis, de asemenea, majorarea cu 1,16 miliarde de euro a finanțării pe anul viitor.

Suplimentarea ridică la 9,5 miliarde de euro suma totală care va merge din fonduri federale către landuri și municipalități în 2016 pentru servicii de cazare și asistență pentru refugiați.

Guvernul german se așteaptă ca, până în 2020, costurile totale cu refugiați să se ridice la 24,5 miliarde de euro.

Costul mediu per solicitant de azil este estimat la 670 de euro lunar din fonduri federale.

Fondurile suplimentare aprobate miercuri vor fi destinate serviciilor pentru minorii neînsoțiți și familii, pentru cazarea solicitanților de azil cărora le-au fost aprobate cererile și pentru plata alocației de integrare pe care aceștia o primesc.

Aproximativ 890.000 de refugiați au sosit în Germania anul trecut, majoritatea proveniți din zone de conflict de Orientul Mijlociu și din Africa.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri