Înfrângere în instanță pentru Silvio Berlusconi

Data publicării:
silvio berlusconi afp

Curtea Constituţională din Italia a respins cererea lui Silvio Berlusconi, de anulare a condamnării la închisoare, în procesul Mediaset. Fostul premier italian mai are o singură şansă pentru a scăpa de pedeapsă, şi anume Curtea de Casaţie. Avocaţii săi au atacat deja decizia.

Decizia Curții Constituționale vine după aproape un an și jumătate de la începutul procesului. În octombrie anul trecut, Silvio Berlusconi a fost condamnat la patru ani de închisoare și i s-a interzis să ocupe o funcție publică timp de șase ani. După respingerea apelului, el mai are o singură șansă, Curtea de Casație. Un verdict nefavorabil al acestei instanțe nu înseamnă automat că va merge la închisoare.

„În cazul în care Curtea de Casație îl condamnă pe Berlusconi, atunci acesta nu va mai putea fi parlamentar. Nu va fi arestat, nu va merge la închisoare, dar poate fi plasat în arest la domiciliu”, a explicat Giovanni Orsina, profesor la Universitatea din Roma.

„Cred că Berlusconi a vrut să se folosească de alianța de guvernământ pentru a-și rezolva unele probleme, prin urmare cred că decizia Curții va avea, inevitabil, un impact asupra guvernului”, este de părere Valeria Spada, locuitoare din Roma.

Curtea de Casație va examina abia la toamnă plângerea depusă de avocații lui Silvio Berlusconi, iar o decizie este așteptată la începutul anului viitor, înainte de prescrierea sentinței.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri