Italia închide toate activitățile comerciale. Rămân deschise doar farmaciile și magazinele alimentare

Data actualizării: Data publicării:
Udinese Calcio v ACF Fiorentina - Serie A
Foto: GettyImages

Italia anunță noi măsuri drastice în lupta împotriva noului coronavirusuri. Pe tot teritoriul Italiei vor fi închise toate barurile, restaurantele, hotelurile, frizeriile și centrele estetice.

Rămân deschise doar farmaciile și magazinele alimentare, a anunțat premierul Giuseppe Conte.

Măsurile sunt valabile până pe 25 martie. Transportul este garantat în continuare. Efectele acestor măsuri ar trebui să se vadă abia peste 14 zile, a spus Conte.

Fabricile vor rămâne deschise, cu măsuri de siguranță, la fel și chioșcurile de ziare și tutungeriile. Își vor continua activitățile și serviciile bancare și asicurative și poștale.

Industriile rămân deschise, dar cu „măsuri de siguranță”, trebuie să garanteze inițiative pentru a evita contagiunea. Vor fi închise departamentele „dispensabile” pentru producție. Se impulsionează și modificarea turelor de muncă și a concediilor anticipate. Sunt garantate și activitățile agricole.

Premierul a mai anunțat și un nou comisar pentru Terapie Intensivă, cu puteri depline: Domenico Arcuri.

Discursul se încheie cu mesajul: „Stăm la distanță astăzi ca să ne putem îmbrățișa mâine”.

Astfel, o parte din măsurile cerute de guvernatorul Lombardiei, Attilio Fontana, au fost aplicate la nivel național.

Anunțul vine după ce autoritățile au raportat 196 de morți și 2.313 noi cazuri de îmbolnăvire în 24 de ore. Bilanțul total ajunge astfel la 827 de morți și 12.462 de cazuri de îmbolnăvire. 1.045 de persoane au fost declarate vindecate.

Editor web: M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri