Liderii Renew Europe, întâlnire la pre-summit. Cioloș este gazda unui eveniment la care participă și Macron

Data publicării:
lideri renew europe

Pre-summitul Renew Europe a început joi la Bruxelles. Șefii de stat și de guvern care fac parte din familia politică Renew, se întâlnesc astfel înaintea Consiliului European.

Dacian Cioloș este, în calitate de președinte al grupului, gazda acestei întâlniri la care participă președintele Franței, Emmanuel Macron, premierii Olandei - Mark Rutte, Estoniei - Juri Ratas, Sloveniei - Marjan Sarec, Luxemburgului - Xavier Bettel, Belgiei - Charles Michel (viitor președinte al Consiliului European) dar și cu Margrete Vestager, viitoarea vicepreședintă executivă a Comisiei Europene.

„Sunt onorat să fiu gazda primei reuniuni a familiei noastre politice Renew Europe, care se întâlnește azi, la Bruxelles. Suntem aproape 90 de partide în acest grup nou pro-european format în luna iulie și care deja este una dintre vocile cele mai puternice din Parlamentul European. Mă bucur să-i avem alături la această reuniune pe Dan Barna și Dragoș Tudorache, reprezentând Alianța USR PLUS, precum și alți reprezentanți ai partidelor din toată Uniunea Europeană care au ales să reînnoiască Europa”, spune Dacian Cioloș.

Consiliul European se întruneşte, în zilele de 17 şi 18 octombrie 2019 pentru a discuta despre ultimele evoluţii ale Brexitului, bugetul pe termen lung al UE şi priorităţile pentru următorii cinci ani.

Editor web: Cristina Tudor

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri