Sari la conținut

Româncă rănită în accidentul din Barcelona

O româncă a fost rănit ușor în accidentul feroviar produs la Barcelona, vineri dimineață, anunță Ministerul Afacerilor Externe. 

ACTUALIZARE 11.43. „Autoritățile locale au confirmat existența unui cetățean român printre victimele accidentului. Acesta se află internat într-o unitate spitalicească din Barcelona, prezentând răni ușoare. Oficiul Consular a contactat unitatea spitalicească pentru a obține informații cu privire la situația acestuia”, se arată într-un comunicat al MAE. ____________________________________________________________________________________________________________

„Până în acest moment, la nivelul oficiului consular nu au fost recepționate solicitări de asistență consulară”, precizează Ministerul Afacerilor Externe (MAE), potrivit Agerpres.

Consulatul General al României la Barcelona monitorizează cazul și este în contact cu autoritățile locale, fiind pregătit să acorde asistență consulară, în funcție de solicitări, precizează MAE.

Cel puțin 48 de persoane au fost rănite, cinci dintre ele grav, într-un accident în care a fost implicat un tren de navetiști în Barcelona, a informat vineri serviciul de urgență catalan, relatează cotidianul spaniol El Mundo. Accidentul s-a produs în momentul în care trenul intra în gara Francia, din centrul Barcelonei.

Potrivit El Mundo, trenul plecase din localitatea San Vicente Calders (Tarragona) și s-a izbit la ora locală 07,05 de un tampon feroviar amplasat la un capăt de linie din gara Francia, potrivit primelor estimări.

Pe aceeași temă