Nicolas Sarkozy - președinte, dar nu al Franței

Data actualizării: Data publicării:
sarkozy

Fostul președinte francez Nicolas Sarkozy ar urma să fie viitorul președinte al clubului de fotbal Paris Saint-Germain, informează site-ul revistei GQ, citat de Agerpres.

sarkozy

Nicolas Sarkozy, care a fost președintele Franței între 2007 și 2012, și-a anunțat luna trecută retragerea din politică.

Un apropiat al Emirului Qatarului, Tamim Al Thani, Sarkozy ar urma să-l înlocuiască la conducerea clubului parizian pe Nasser Al-Khelaifi, pentru „a aduce un suflu nou”, scrie GQ. „O decizie finală ar putea fi luată în timpul pauzei de iarnă. Sau cel mai târziu după eliminarea din Liga Campionilor, așteptată de acum la începutul lui martie în fața Barcei”, potrivit revistei.

Sarkozy ar urma atunci să devină efectiv președinte al clubului în primăvara anului viitor sau înaintea sezonului 2017-2018.

Ideea de a-l vedea pe Sarkozy președinte al clubului cu care ține dintotdeauna a fost evocată de fostul șef de stat în 2013. El a declarat atunci pentru revista Paris Match, pe tonul unei vorbe de duh: "Dacă nu sunt reales în 2017, devin președintele lui PSG!"

PSG dezamăgește în acest sezon, de când este pregătită de spaniolul Unai Emery. Parizienii, câștigătorii ultimelor patru ediții de campionat, sunt acum doar pe locul 3 în campionat, iar peste câteva luni vor da piept cu FC Barcelona în optimile de finală ale Ligii Campionilor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri