Poliția cere ajutorul călătorilor după ce o carafă pictată de Picasso a fost uitată într-un tren

Data publicării:
picasso

În drum către Dusseldorf, un călător a uitat o carafă pictată de Pablo Picasso când a schimbat trenul. Opera, care datează din 1953, valorează 10.000 de euro, potrivit proprietarului, scrie Le Figaro.

Potrivit postului de radio german Deutsche Welle, un bărbat a uitat piesa semnată Pablo Picasso în timpul călătoriei cu trenul în Germania în urmă cu două săptămâni. Obiectul din ceramică face parte din seria Hibou a pictorului spaniol şi valoarea sa este estimată la cel puţin 10.000 de euro. 

Pe 15 februarie, bărbatul în vârstă de 76 de ani călătorea într-un tren dinspre Kassel către Dusseldorf. La schimbarea corespondenţei la Hamm a uitat preţiosul obiect în tren. Pasagerul a semnalat imediat dispariţia, dar geanta cu cana dispăruse deja. Poliţia germană face toate eforturile pentru a regăsi bunul pierdut. 

Potrivit agenţilor, piesa din ceramică măsoară 26 de centimetri înălţime şi a fost concepută în 1953 de Picasso, în atelierul său Madoura la Vallauris. 

Poliţia federală din Münster a lansat un apel către martori pentru a afla informaţii de la orice persoană care ar fi putut să vadă când călătorul a uitat carafa. 

În 2016, un ulcior din colecţia Hibou a fost furat dintr-o galerie de artă din Manhattan. Opera, a cărei valoare a fost estimată la 30.000 de dolari, a fost creată de Picasso în 1955. Este vorba despre un model aproape identic cu cel dispărut în Germania anul acesta. 

Picasso a dezvoltat o adevărată pasiune pentru păsări şi în special pentru cele de noapte, care au marcat de altfel operele sale. Stau mărturie numeroasele sculpturi şi obiecte din ceramică care se inspiră din bufniţe. În atelierul Madoura de la Vallauris artistul şi-a descoperit fascinaţia pentru aceste păsări. În vara lui 1946, Picasso s-a întâlnit cu proprietarii atelierului, Georges şi Suzanne Ramié, din întâmplare la un târg din oraşul Golfe-Juan. A hotărât atunci să se stabilească acolo din 1948 până în 1955, creând vaze, farfurii, ulcioare, plăci de faianţă. 

Sursa: news.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri