Premierul Suediei dă asigurări că nu a schimbat strategia în faţa COVID-19

Data actualizării: Data publicării:
Stefan Lofven tine un discurs de ziua nationala a Suediei.
Stefan Lofven este premierul Suediei din 2014. Foto: GettyImages

Suedia nu şi-a schimbat strategia în faţa pandemiei de COVID-19, în pofida înăspririi recomandărilor şi a restricţiilor ca urmare a creşterii numărului de cazuri de coronavirus, a declarat marţi premierul suedez Stefan Lofven.

„Pot să înţeleg pe cineva care este tentat să întrebe: 'S-a schimbat strategia?' Nu, este exact aceeaşi strategie: asiguraţi-vă că limitaţi răspândirea infecţiei cât mai mult posibil. Dar este clar că, în funcţie de situaţie, putem face şi schimbări”, a afirmat premierul suedez, într-un interviu pentru televiziunea publică SVT.

Spre deosebire de măsurile impuse la scară largă în alte ţări din Europa, Suedia a adoptat o strategie diferită bazată în principal pe recomandări, fără impunerea carantinei şi aproape fără măsuri coercitive.

Însă, confruntat cu o creştere a numărului de cazuri şi de decese din această toamnă, guvernul de la Stockholm a impus măsuri mai dure la mijlocul lunii noiembrie, în special prin limitarea evenimentelor publice la maximum opt persoane. De atunci, populaţia a primit recomandarea să se întâlnească doar cu membrii familiilor lor.

În timp ce închiderea completă a barurilor, restaurantelor şi magazinelor nu este pe ordinea de zi, Stefan Lofven a prezentat vineri un nou set de măsuri şi recomandări mai stricte în faţa unui al doilea val în care peste 2.000 de persoane şi-au pierdut viaţa în ţara cu puţin peste 10 milioane de locuitori.

De asemenea, începând de săptămâna trecută, autoritățile au început să recomande oamenilor să poarte masca în mijloacele de transport în comun.

Suedia şi-a închis de asemenea pentru prima dată frontiera cu Marea Britanie şi Danemarca, pentru a evita infectările legate de shopping-ul transfrontalier.

Editor : G.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri