Presa străină a reacționat la condamnarea lui Adrian Năstase

Data publicării:
adrian nastase mediafax

Agenţia France Presse titrează scurt „O nouă pedeapsă de închisoare cu executare pentru fostul premier Adrian Năstase”.

Jurnaliştii de la AFP remarcă faptul că fostul prim-ministru revine după gratii la zece luni după ce a fost eliberat condiţionat din închisoare. Tot France Presse observă că noua condamnare vine în condiţiile în care România este monitorizată de Comisia Europeană, foarte atentă la evoluţia luptei anticorupţie.

BBC scrie despre condamnarea de astăzi și aduce aminte și despre incidentul din 2012, când fostul premier a încercat să se sinucidă.

Presa din Ungaria scrie că „Adrian Năstase se întoarce la închisoare”. El fusese condamnat la doi ani de detentie pentru finanţarea ilegală a campaniei electorale, scriu jurnaliştii din ţara vecină.

Şi o televiziune din Austria a difuzat repede ştirea despre întoarcerea după gratii a fostului premier. Reporterii adaugă şi că Adrian Năstase a descris procesul drept un act de răzbunare politică.

Televiziunea de stat din Olanda anunţă la rândul ei că Adrian Năstase revine la închisoare, după ce Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie l-a condamnat pentru luare de mită.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri