Primele imagini cu camionul în care au fost găsite cele 39 de cadavre. Reacția lui Boris Johnson

Data actualizării: Data publicării:
camion imigranți Essex
Camionul în care au fost găsiți morți cei 39 de migranţi vietnamezi Foto: Guliver/GettyImages

Cadavrele a 39 de persoane au fost descoperite în noaptea de marţi spre miercuri într-un camion, la un complex industrial situat la est de Londra, în Essex, iar poliţia a anunţat arestarea unui bărbat sub suspiciunea de crimă.

Conform primelor elemente ale anchetei, camionul ar fi venit din Bulgaria şi ar fi intrat sâmbătă în Marea Britanie pe la Holyhead, în Ţara Galilor. Şoferul, un bărbat de 25 de ani din Irlanda de Nord, a fost arestat, a anunţat poliţia.

Printre victime, găsite în Parcul Industrial Waterglade din Grays, un oraş din Essex, la circa 30 de kilometri est de Londra, se numără şi un adolescent.

Cele 39 de victime au fost declarate decedate la faţa locului.

„Suntem în proces de identificare a victimelor. Totuşi, anticipez că ar putea fi un proces de lungă durată”, a spus comisarul şef Andrew Mariner. 

Foto: Guliver/GettyImages
Foto: Guliver/GettyImages

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Boris Johnson își transmite condoleanțele și preocuparea după descoperirea celor 39 de cadavre din Essex

Premierul britanic Boris Johnson și-a transmis îngrijorarea și condoleanțele în legătură cu cele 39 de cadavre descoperite într-un camion dintr-un parc industrial în comitatul Essex.

„Sunt îngrozit de acest incident tragic din Essex”, a declarat Boris Johnson, potrivit Mediafax.

„Primesc regulat actualizări din partea Ministerului de Interne și voi lucra alături de Poliția din Essex pentru a stabili cu exactitate ce s-a întâmplat”, a informat premierul britanic.

Totodată, acesta și-a exprimat condoleanțele față de victimele implicate: „Gândurile mele sunt alături de cei care și-au pierdul viețile și de cei apropiați lor”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri