Putin l-a demis pe Serghei Ivanov din funcția de șef al Administrației Prezidențiale

Data publicării:
putin sergey ivanov GettyImages-1609073

 

Vladimir Putin și Serghei Ivanov / Gulliver/GettyImages

Serghei Ivanov era în această funcție din 2011 și a fost înlocuit cu adjunctul său, Anton Vaino. Într-un comunicat al Kremlinului se spune că Vladimir Putin „a decretat eliberarea lui Serghei Ivanov din funcția de șef al Administrației Prezidențiale”, fără a preciza și care a fost motivul.

Potrivit BBC, Vladimir Putin a spus la un postul Rossiya 24 TV că Ivanov însuși a cerut să fie înlocuit și l-a recomandat pe Vaino ca succesor. În vârstă de 63 de ani, Ivanov a fost numit reprezentant special pentru mediu și transport.

La sfârșitul anilor '90, când Vladimir Putin conducea FSB, urmașul KGB, Serghei Ivanov era adjunctul său. Câțiva ani mai târziu, când a ajuns la putere mai întâi ca premier și apoi ca președinte al Federației Ruse, Putin spunea că Ivanov, se numără printre cei cinci oameni în care are cea mai mare încredere. 

Mutarea vine după multe alte numiri noi în politica regională a Rusiei care i-au făcut pe analişti să creadă că puterea de la Kremlin îşi pregăteşte de fapt terenul pentru alegerile legislative de luna viitoare şi mai ales pentru prezidenţialele din 2018.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri