Scandal în Franța din cauza vaccinului anti-HPV

Data publicării:
vaccin hpv

Marie-Oceane avea 15 ani când a fost vaccinată, în toamna lui 2010. La câteva luni după primele două injecţii a început să aibă pierderi de vedere şi paralizii temporare ale picioarelor. A fost diagnosticată cu scleroză în plăci, o maladie gravă a sistemului nervos central.

Părinţii fetei acuză compania producătoare că nu a informat publicul asupra riscului afectării sistemului nervos central.

„Aşteptăm să ni se spună adevărul, din partea laboratoarelor, a Agenţiei pentru medicamente. Ne dăm seama că sunt multe conflicte de interese”, spune tatăl fetei, Jean-Jacques Bourguignon.

Compania producătoare susţine că vaccinul este sigur, dar expertizele oficiale o contrazic.

„Experţii au stabilit, după zeci de pagini de rapoarte şi după analize care au durat mai multe luni, că, din punct de vedere medical, există o legătură incontestabilă între vaccin şi maladia de care suferă Marie-Oceane”, spune avocatul reclamantei, Jean Cristophe Coubris.

Marie-Oceane nu este singură în demersul său. Alte 20 de tinere care au acuzat efecte secundare vor depune plângeri în următoarea perioadă. În 2011, aproape o treime dintre adolescentele din Franţa au fost vaccinate împotriva cancerului de col uterin.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri