Solicitările de despăgubire în urma accidentului din Muntenegru de anul trecut depăşesc 5 milioane de euro

Data publicării:
accident muntenegru - 5815475-Mediafax Foto-Octav Ganea

 

"Omniasig Vienna Insurance Group a luat act de finalizarea cercetărilor Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie privind tragicul accident rutier produs la data de 23 iunie 2013, în Muntenegru. Autocarul implicat în accident era asigurat de Omniasig, printr-o poliţă de răspundere civilă auto obligatorie (RCA) şi o poliţă de asigurare facultativă Casco", se arată într-un comunicat al asigurătorului, potrivit Mediafax.

Autocarul a aparţinut firmei Gregory Tour. În urma accidentului şi-au pierdut viaţa 18 persoane, printre care şi şoferul autocarului, iar alte 29 au fost rănite.

În urma accidentului, Omniasig a primit 40 avizări de daună în baza poliţei RCA, avizări aferente pasagerilor autocarului şi unui cetăţean din Muntenegru, pentru riscurile de vătămări corporale şi deces, o avizare pentru daunele provocate amenajărilor stradale din Muntenegru şi 38 avizări de daună în baza poliţei Casco, pentru riscurile de accidente persoane şi deteriorarea bagajelor.

Pentru poliţa RCA legislaţia stabileşte un plafon maxim al despăgubirilor de 5 milioane de euro pentru vătămări corporale şi decese, inclusiv pentru prejudicii fără caracter patrimonial, produse în unul şi acelaşi accident, indiferent de numărul persoanelor prejudiciate.

"Drept urmare, compania a alocat rezerva maximă de 5 milioane de euro, suma totală în care se vor încadra toate despăgubirile de această natură generate de respectivul eveniment. Întrucât sumele solicitate până în acest moment de către beneficiarii poliţei RCA sau de reprezentanţii lor depăşesc limita stabilită de lege, Omniasig face toate demersurile pentru soluţionarea cât mai rapidă a cererilor de despăgubire", se arată în comunicat.

În baza poliţei Casco, procesul de plată a despăgubirilor este în desfăşurare, pentru riscul de accidente persoane şi deteriorarea bagajelor.

"Plata despăgubirii aferente autocarului avariat în accident este în curs de soluţionare. Menţionăm că pentru riscul de deces, pe această poliţă, suma asigurată per persoană este de 1.000 euro, iar pentru riscul de distrugere a bagajelor, suma asigurată per persoană este de 500 euro", se mai spune în comunicat.

Omnniasig este parte a grupului Vienna Insurance Group (Austria), care deţine peste 99% din acţiunile asigurătorului român. Societatea este al doilea jucător pe piaţa locală a asigurărilor după nivelul subscrierilor din 2012.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri