SPANIA. Starea infirmierei infectate cu Ebola s-a deteriorat

Data publicării:
infirmiera.spania

Starea de sănătatea a infirmierei s-a deteriorat pe fondul începerii tratamentului cu medicamente experimentale.

Pe de altă parte, se înmulţesc semnalele de alarmă legate de răspândirea Ebola în Spania. Ambulanţa cu care a fost transportată infirmiera contaminată cu virusul mortal a mers la şapte pacienţi care au cerut ajutor medical, fără să fie dezinfectată, scriu reporterii unui cotidian de la Madrid.

Iar un infirmier de la spitalul în care este îngrijită acum femeia spune că nu sunt respectate regulile de securitate, în cazul tratării unui bolnav de Ebola.

Infirmierul, care lucrează la spitalul Carlos al III-lea din Madrid, a trimis o scrisoare deschisă presei. Şi-a păstrat anonimatul şi a averizat asupra unui lung șir de erori comise de personalul medical și de autorități încă de la apariţia primului caz de Ebola în Spania.

În cazul preotului repatriat din Africa acum două luni, nu au fost instituite protocoalele speciale, ci totul a fost adaptat la condițiile din spital. Iar personalul medical a fost pregătit doar prin discuţii de câteva minute.

„Abia cu câteva ore înainte de internarea preotului, pe 6 august, s-a luat decizia folosirii etajului al VI-lea al spitalului Carlos al III -lea. Etaj care nu era folosit și nu avea dotări medicale. Infirmierele au transportat echipamentele cu mașinile proprii. Am fost nevoiți să folosim pungi de plastic pentru a ne acoperi încălțămintea, pentru că echipamentele nu erau complete. Deci, improvizații!”, a spus infirmierul.

Un alt prelat bolnav de Ebola a fost internat în acelaşi spital, în aceleaşi condiţii. Iar de la unul dintre preoţi s-a contaminat şi infirmiera. Conducerea spitalului Carlos al III-lea spune însă că femeia s-a îmbolnăvit din cauza ei: şi-a atins faţa cu una dintre mănuşile folosite.

Directorii neagă hotărât că nu au luat măsuri suplimentare de protecţie.

Peste 80 de oameni sunt sub supraveghere la Madrid, pentru că au intrat în contact cu infirmiera bolnavă de Ebola, în perioada în care se simţea rău. Se iau măsuri de siguranţă şi peste Ocean, în marile aeroporturi din Statele Unite şi Canada.

Agenţi speciali verifică toţi pasagerii care vin din Africa şi îi trimit pe cei cu simptome de febră hemoragică la consult.

Aproape patru mii de oameni au fost răpuşi de virus în Africa de Vest, în utlimele şapte luni.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri