Traficul feroviar Barcelona - Madrid, blocat șase ore. Oficialii spanioli dezmint informația din presă conform căreia hoții de cabluri ar fi români 

Data publicării:
tren spania - GettyImages - 8 oct 15


ACTUALIZARE 15:30 - Anchetă în Spania după ce s-au furat sute de metri de cabluri de pe calea ferată dintre Madrid și Barcelona. Din această cauză trenurile au fost oprite. Timp de șase ore nu a circulat nimic. Poliţia spaniolă tocmai a anunţat că investighează incidentul ca act de sabotaj, nu ca un furt! Iniţial, presa spaniolă a scris că o grupare de români ar fi fost în spatele furtului, informaţie dezminţită de oficialii spanioli.

Între timp, traficul feroviar pe ruta Madrid - Barcelona se reia treptat. De-a lungul dimineții, 24 de garnituri au rămas blocate în gările de pe traseu.


În ultimii ani și chiar în urmă cu trei zile, grupuri de români au fost surprinse în acea zonă din Catalonia, în apropierea unei gări aflate la o distanță de 80 de kilometri de Barcelona, încercând să fure cabluri din cupru pentru ca apoi să le vândă la centrele de reciclare.

Garda Civilă a arestat un grup de 14 persoane, zece dintre ei cetățeni români pe care i-au și filmat în timpul nopții în momentul în care furau zeci de metri de cablu care intra în componența sistemelor de siguranță a liniilor de mare viteză.

La această oră este un adevărat haos în gările de pe ruta care leagă Barcelona de capitala Spaniei și pe care circulă zilnic 20 de trenuri.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri