Un ministru francez și-a botezat pisica „Brexit”: „Miaună că vrea afară, dar rămâne pe loc când i se deschide uşa”

Data actualizării: Data publicării:
Nathalie Loiseau fb

Nathalie Loiseau, ministrul francez al Afacerilor Europene, spune că şi-a numit pisica „Brexit” pentru că este indecisă, scrie The Independent, citat de News.ro.

Nathalie Loiseau 2 fb
Nathalie Loiseau, ministrul francez pentru Afaceri Europene. Foto: Facebook

Loiseau a declarat pentru Le Journal du Dimanche că pisica sa miaună zgomotos pentru a fi lăsată afară în fiecare dimineaţă, dar apoi refuză să iasă când i se deschide uşa.

Comentariile lui Loiseau au fost făcute înainte ca liderii UE să decidă dacă vor accepta amânarea Brexitului la cererea Marii Britanii şi înainte ca premierul britanic Theresa May să prezinte acordul Brexitului în faţa parlamentarilor britanici pentru a treia oară.

Mă trezeşte în fiecare dimineaţă şi miaună zgomotos pentru că vrea să iasă afară şi apoi când deschid uşa stă pe loc, indecisă şi se holbează la mine când îl scot afară”, a declarat Loiseau.

Ea va fi principala candidată a La Republique En Marche ,partidul preşedintelui francez Emmanuel Macron, la alegerile europarlamentare şi va concura direct cu lidera de extremă-dreapta Marine Le Pen.

Loiseau a luat o atitudine dură şi uneori provocatoare în negocierile privind Brexitul până în prezent, refuzând propunerile Regatului Unit şi avertizând cu privire la riscurile unui Brexit fără acord.

În octombrie, ea a sugerat că un Brexit fără acord ar fi mai bun pentru UE decât propunerea lui May, ironizând premierul britanic cu propria ei frază: „Fără acord ar fi mai bine decât un acord rău”.

Negociatorul şef al UE privind Brexitul, Michel Barnier, a declarat: „De ce am extinde aceste discuţii? Discuţia privind Articolul 50 este încheiată. Avem acordul de retragere, este acolo. Aceasta este întrebarea pusă şi aşteptăm un răspuns”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri