Un oficial din Ministerul german al Economiei demisionează după ce și-a numit un prieten director al Agenției pentru Energie

Data publicării:
Patrick Graichen este acuzat de nepotism.
Patrick Graichen este acuzat de nepotism. Foto: Profimedia

Un oficial de rang înalt din Ministerul german al Economiei a decis să demisioneze din funcţie, după ce un scandal de nepotism a scos la lumină relaţia sa cu directorul unei companii aflate în subordinea ministerului, a anunţat miercuri publicaţia Spiegel, citând surse guvernamentale.

Patrick Graichen, care ocupă funcţia de secretar de stat pentru energie, a început să fie criticat în urmă cu câteva săptămâni după ce s-a aflat că a facilitat numirea lui Michael Schäfer, care în trecut a fost cavaler de onoare la nunta sa, în postul de preşedinte al Agenţiei Germane pentru Energie (DENA). Ministrul Economiei, Robert Habeck, a declarat că această numire a fost o greşeală, dar până acum l-a sprijinit pe Patrick Graichen, relatează Agerpres.

În articolul din publicaţia Spiegel se precizează că între timp au ieşit la lumină mai multe nereguli în procesul de desemnare a preşedintelui Agenţiei Germane pentru Energie, ceea ce a condus la demiterea lui Graichen. Publicaţia subliniază că Patrick Graichen nu a dezvăluit relaţia sa personală cu Michael Schäfer, şef al unui think-tank guvernamental, când l-a considerat drept cel mai bun candidat pentru postul de preşedinte al DENA.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri