Un vas cu pasageri s-a scufundat în Dunăre la Budapesta

Data actualizării: Data publicării:
Un vas cu pasageri s-a scufundat pe Dunăre în plin centrul Budapestei
Un vas cu pasageri s-a scufundat pe Dunăre în plin centrul Budapestei Foto: index.hu

Un vapor pentru plimbări de agrement s-a scufundat miercuri seară în Dunăre în centrul capitalei Ungariei, Budapesta, la bord fiind 35 de oameni: 33 de turiști și doi membri ai echipajului. Presa locală scrie că sunt mai multe victime.

ACTUALIZARE. Șapte persoane au murit, anunță un purtător de cuvânt al serviciului de ambulanță. Încă sunt persoane dispărute, iar operațiunile de salvare continuă pe parcursul nopții, în ciuda vizibilității proaste și a curenților puternici.

ACTUALIZARE. Reuters anunță că sunt trei persoane decedate și 16 sunt date dispărute. Mai multe persoane au fost recuperate din apă nevătămate, scrie Agerpres.

Știrea inițială:

Potrivit Agerpres, la bord s-ar fi aflat circa zece de pasageri, dar presa ungară scrie că în total erau 34 de oameni la bord, inclusiv membri ai echipajului.

Vasul se afla la mal, în apropiere de clădirea Parlamentului, şi ar fi fost lovit de un alt vapor cu turişti, după care s-a răsturnat şi s-a scufundat în Dunăre din cauza curenţilor puternici provocaţi de o furtună la Budapesta. Accidentul s-a petrecut după ora locală 22:00.

Reuters nu a putut obţine deocamdată informaţii verificate despre posibile victime, cu toate că presa ungară a anunţat că s-ar fi înregistrat victime în urma accidentului. Potrivit blikk.hu, trei persoane ar fi murit, iar index.hu dă pe surse un bilanț de patru morți.

Se pare că la bord erau turiști sud-coreeni.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri