Un bărbat din SUA a câștigat 450.000 de dolari în instanță după ce compania sa i-a organizat o petrecere nedorită de ziua lui

Data publicării:
angajat concediat
Sursa foto: Profimedia Images

Un bărbat din statul american Kentucky a câștigat în instanță despăgubiri de 450.000 de dolari după ce compania pentru care lucra i-a organizat o petrecere de ziua lui, deși acesta îl avertizase pe managerul lui că suferă de tulburări de anxietate și un asemenea eveniment îi va provoca atacuri de panică și stres, informează BBC.

Kevin Berling susține că petrecerea nedorită primită în 2019 la compania Gravity Diagnostics i-a provocat o serie de atacuri de panică. În acțiunea în instanță, bărbatul susține că a fost discriminat de companie în baza afecțiunii de care suferă. Reprezentanții Gravity Diagnostics nu consideră că au acționat greșit.

Potrivit procesului, Kevin Berling, care suferă de tulburări de anxietate, i-a cerut superiorului său să nu îi serbeze ziua de naștere la fel ca în cazul celorlalți angajați pentru că riscă să-i provoace atacuri de panică și să-i aducă înapoi amintiri traumatizante din copilărie.

În ciuda cererii sale, compania, care efectuează teste de Covid-19, i-a organizat o petrecere surpriză în august 2019, declanșându-i bărbatului un atac de panică. El a plecat repede de la petrecere.

În proces se menționează că Kevin Berling a fost "confruntat și criticat" a doua zi la o ședință, fiind acuzat că "fură bucuria colegilor de muncă" și "este o fetiță". Ședința tensionată i-a provocat bărbatului un al doilea atac de panică, iar conducerea companiei l-a trimis acasă în zilele de 8 și 9 august.

Pe 11 august, compania l-a concediat, menționând îngrijorări legate de siguranța la locul de muncă. Kevin Berling susține în instanță că a fost discriminat de companie din cauza dizabilității de care suferă și că a fost tratat nedrept pentru că a cerut să îi fie respectată nevoia.

După un proces de două zile, juriul i-a acordat despădubiri de 450.000 de dolari, dintre care 300.000 de dolari daune morale și 150.000 de dolari pentru salarii pierdute.

COO-ul (Chief Operation Officer) companiei, Julie Brazil, a declarat pentru presa locală că Gravity Diagnostics își susține decizia de a-l concedia pe Kevin Berling, despre care spune că a încălcat "politica anti-violență a companiei".

"Angajații mei au fost victimele în acest caz, nu acuzatul", spune Julie Brazil, adăugând că Gravity va ataca verdictul în instanță.

Avocatul lui Kevin Berling, Tony Bucher, a declarat pentru BBC că "nu există nicio dovadă" că acesta a fost vreo amenințare pentru un angajat Gravity astfel încât concedierea sa să fie justificată. "A avut un atac de panică, asta e tot. Și pentru că reprezentații Gravity nu i-au înțeles răspunsul și au fost deranjați de el, au presupus că reprezintă o amenințare", spune el. "Prezumția că oamenii cu tulburări mintale sunt periculoși fără să existe vreo dovadă a unui comportament periculos este discrimatorie".

Editor : V.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri