Un ministru din Africa de Sud a fost jefuit cu pistolul la tâmplă, iar gărzile sale de corp au fost lăsate fără arme

Data publicării:
politisti sud africani pe strada
Un ministru al guvernului sud-african a fost jefuit, iar gărzile sale de corp au rămas fără arme. Foto: Profimedia

Un ministru al guvernului sud-african a fost jefuit, iar gărzile sale de corp au rămas fără arme, potrivit poliției din Africa de Sud. Este un „incident fără precedent”, spun autoritățile citate de The Guardian.

Atacul a avut loc luni, în vreme ce ministrul transporturilor, Sindisiwe Chikunga, circula pe o autostradă la sud de Johannesburg, a precizat poliția.

„Anvelopele mașinii ministrului au fost perforate de cuie, oprind mașina, iar acest lucru a permis infractorilor să fure obiecte de valoare”, a spus Ministerul Transporturilor.

Ministrul și gărzile sale de corp au scăpat „nevătămați”, iar acum sunt „în siguranță”, a adăugat acesta.

Sindisiwe Chikunga a spus în fața unei unei comisii parlamentare că unul dintre atacatorii mascați i-a pus o armă la tâmplă și i-a spus să coboare din mașină.

„Sunt bine, dar întreaga experiență a fost foarte traumatizantă”, a spus Chikunga.

Un purtător de cuvânt al poliției, Athlenda Mathe, a declarat că hoții au fugit cu bunuri personale ale ministrului și două pistoale ale Serviciului de Poliție din Africa de Sud.

„A fost lansată o căutare a hoților în urma acestui incident fără precedent, pentru a-i aduce pe cei responsabili în fața justiției”, a spus Mathe.

Africa de Sud este cunoscută pentru rata mare a infracțiunilor și este adesea descrisă ca una dintre cele mai periculoase țări din lume în afara zonelor de război.

Poliția a înregistrat peste 500 de jafuri și aproape 70 de crime pe zi în țara cu 62 de milioane de oameni, din aprilie până în iunie anul acesta, potrivit statisticilor oficiale. Autoritățile au fost acuzate că nu au asigurat siguranța victimelor infracțiunilor.

„SAPS se angajează să își execute mandatul de a proteja executivul țării și comunitatea în general”, a spus Mathe.

„Protecția VIP-urilor este unul dintre domeniile prioritare-cheie pentru SAPS și a fost făcută cu excelență de-a lungul anilor”, a mai spus purtătorul de cuvânt.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri