Un român a jefuit mai multe biserici din Irlanda, pescuind banii din cutia milei

Data publicării:
Biserica St. James din Avebury
Sursa foto: Getty Images

Un bărbat de 55 de ani din România a fost acuzat de furt în Irlanda după ce a jefuit cutia milei din mai multe biserici folosind un cârlig de pescuit, informează presa locală.

Vasile Chilimbar a apărut în fața unui judecător din districtul Mallow, după ce ar fi furat plicuri de bani din mai multe biserici din comitatele Waterford și Cork. Chilimbar este acuzat de cinci furturi, în Shanagarry, Carrigtwohill, Cloyne și Dungarvan. Sumele furate de bărbat în fiecare caz variau între 5 și 15 lire sterline.

Bărbatul folosea un fir la capătul căruia era agățat un cârlig. El introducea firul în cutiile cu bani și pescuia plicurile cu donații.

Detectivul David Kelleher a declarat în instanță că poliția nu se opune eliberării pe cauțiune, cât timp acuzatul acceptă să respecte condițiile eliberării. Acuzatul urma să se prezinte zilnic la secția de poliție Togher din Cork City și nu avea voie să se mai apropie de bisericile jefuite, precum și de alte biserici din zonă. Totodată, Kelleher a spus că investigația este în desfășurare și că acuzatul s-a putea confrunta cu noi acuzații în acest caz. Bărbatul român a acceptat termenii eliberării.

O nouă înfățișare în fața instanței va avea loc pe 11 martie.

Editor : V.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri