Uraganul Otis se pregăteşte să lovească Acapulco cu forţa unei furtuni de categoria 5 "extrem de periculoasă"

Data actualizării: Data publicării:
uragan in acapuclo, oameni pe plaja
Uraganul Otis se pregăteşte să lovească Acapulco cu forţa unei furtuni de categoria 5 "extrem de periculoasă". FOTO: Profimedia Images

Uraganul Otis se pregătește să lovească populara staţiune Acapulco cu forța unei furtuni de categoria 5 "extrem de periculoasă", relatează Reuters.

Otis era aşteptat să ajungă la ţărm, miercuri dimineaţă, aducând vânturi puternice şi ploi abundente.

Acesta era deja un uragan de categoria 4 marţi după-amiază, suflând cu rafale de vânt de 233 km/h, a declarat Centrul naţional american pentru uragane.

Până la ora locală 18:00 (0000 GMT miercuri), Otis se afla la aproximativ 85 de mile sud-sud-est de Acapulco şi continua să se întărească înainte de a ajunge pe uscat, a adăugat NHC, cu sediul la Miami.

Odată ce Otis va ajunge la ţărm, ar trebui să slăbească rapid, a precizat acesta.

Condiţiile de uragan erau aşteptate în termen de 12-24 de ore pentru porţiunea de coastă dintre oraşele de plajă Zihuatanejo şi Punta Maldonado, în statul Guerrero, unde se află Acapulco, a precizat NHC.

Furtuna ar putea aduce până la 38 cm de ploaie în unele părţi din Guerrero şi statul vecin Oaxaca, putând provoca inundaţii rapide şi alunecări de teren, un val de furtună "care pune în pericol viaţa", precum şi condiţii de valuri şi curenţi de valuri, a adăugat centrul, citat de news.ro.

Şcolile din Guerrero au anulat cursurile pentru miercuri, înaintea sosirii lui Otis, a declarat guvernatorul Evelyn Salgado pe reţelele de socializare.

În weekend, uraganul Norma s-a soldat cu cel puţin trei morţi la trecerea sa de-a lungul coastei de nord-vest a Mexicului. Cu câteva zile înainte, puternicul uragan Lidia s-a soldat cu un mort şi mai mulţi răniţi după ce a lovit coasta mexicană a Pacificului.

 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri