Vacanță de vis transformată într-o baie de sânge. 4 copii și bunicul lor au fost uciși în Texas de un traficant de droguri evadat

Data actualizării: Data publicării:
Gonzalo Lopez a ucis 5 persoane după ce a evadat din închisoare.
Gonzalo Lopez a ucis 5 persoane după ce a evadat din închisoare. Foto: Profimedia

Mark Collins i-a luat pe cei patru nepoți ai săi la ferma lui pentru o vacantă de vis. În câteva ore, însă, au fost uciși de un traficant de droguri care evadase din închisoare, relatează The Guardian.

Collins și nepoții săi Waylon, Karson, Hudson și Bryson se pregăteau pentru vacanța pe care și-o doreau de mult timp – tras la țintă, plimbări cu barca și pescuit.

Collins știa că autoritățile căutau în zonă un criminal condamnat pentru legături cu un cartel mexican de droguri care evadase din închisoare în urmă cu trei săptămâni, dar cel mai probabil nu știa că fugarul a spart o casă de din vecinătate, potrivit unui prieten de familie, David Crain.

La câteva ore de la sosirea lor la fermă, Collins și nepoții săi au fost uciși de traficantul de droguri evadat Gonzalo Lopez, în vârstă de 46 de ani. Acesta a furat de la fermă arme, haine și un camion, înainte ca poliția să-l împuște la peste 350 de kilometri distanță.

Polițiștii din Houston i-au identificat vineri seara pe Mark Collins, 66 de ani; Waylon Collins, 18 ani; Karson Collins, 16 ani; Hudson Collins, 11 ani; și Bryson Collins, de asemenea, în vârstă de 11 ani, drept cei 5 membri ai familiei uciși de Lopez.

Waylon, Karson și Hudson erau frați, iar Bryson era vărul lor, a spus pastorul familiei, Steve Bezner, la o conferință de presă.

Băieții jucau fotbal și baseball și au mers la ferma bunicului lor să vâneze, să pescuiască și să se plimbe cu barca, imediat ce au intrat în vacanță.

„Ceea ce s-a întâmplat cu familia Collins te lasă fără cuvinte. Chiar și pentru cei mai puternici, acest lucru este foarte greu de acceptat”, a spus Crain, prietenul familiei.

Pe 12 mai, cu trei săptămâni înainte de crime, Lopez a reușit să evadeze dintr-un autobuz care îl transporta la o închisoare de stat din Texas pentru un control medical. El l-a atacat pe șoferul autobuzului și a reușit să fugă în pădure, deși polițiștii au tras asupra lui.

Sute de ofițeri au pornit într-o amplă operațiune de căutare a deținutului, care a implicat și un avion, iar autoritățile au oferit o recompensă de 50.000 de dolari pentru informații care să ducă la capturarea lui Lopez.

Bărbatul ispășea două condamnări la închisoare pe viață, ambele pentru crimă. Lopez avea legături cu cartelul de droguri La Maña din Mexic.

Polițiștii au făcut căutări inclusiv la ferma familiei Collins, dar nu au găsit dovezi că deținutul ar fi trecut pe acolo. Lopez a pătruns pe o proprietate învecinată cu câteva zile înainte, dar nu se știe dacă Mark Collins avea cunoștință despre acest lucru.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri