Vârsta de pensionare în Franța a fost crescută de la 62 la 64 de ani. Reforma pensiilor, adoptată definitiv

Data publicării:
O femeie din Franța protestează față de reforma pensiilor
Foto: Profimedia Images

Vârsta de pensionare în Franța a fost crescută de la 62 la 64 de ani, în pofida protestelor violente și după eșecul celor două moțiuni de cenzură depuse împotriva guvernului francez. Reforma pensiilor susţinută de preşedintele francez Emmanuel Macron a fost adoptată definitiv luni în Adunarea Naţională, relatează AFP, citată de Agerpres.

După respingerea cu doar nouă voturi a unei prime moţiuni transpartizane, cea a extremei drepte a strâns doar 94 de voturi din cele 287 necesare.

Moţiunile au fost depuse de partidul Adunarea Naţională (RN), al lui Marine Le Pen, şi de micul bloc centrist LIOT după ce guvernul a anunţat că recurge la un articol special din Constituţie, asumându-şi răspunderea pentru reformă.

Planul preşedintelui Emmanuel Macron a declanşat săptămâni de ample proteste de stradă şi greve la nivel naţional. Sfârşitul săptămânii a fost marcat de noi demonstraţii şi revolte. Se aşteaptă ca protestele să continue, joi, spre exemplu, fiind anunţată o zi de grevă de către sindicate.

Editor : C.L.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri