Veneția va introduce o taxă de intrare pentru turiști

Data publicării:
venetia
Veneția va introduce o taxă de intrare pentru turiști. Foto: Shutterstock

Începând de anul viitor, Veneția va introduce o taxă de intrare pentru turiștii care fac excursii de o zi. Astfel se încearcă gestionarea fluxului mare de turiști, a anunțat consiliul local al Veneției, potrivit Reuters.

Taxa va fi de 5 euro și va fi introdusă mai întâi ca test pentru 30 de zile ale anului viitor. Acestea vor fi alese în perioadele în care numărul de turiști este mare, precum sărbători sau weekenduri din timpul verii. Taxa va fi percepută tuturor persoanelor cu vârsta de peste 14 ani.

Scopul este de a găsi „un nou echilibru între drepturile celor care trăiesc, studiază sau muncesc în Veneția și cei care vizitează orașul”, a declarat Simone Venturini, consilierul pentru turism al Veneției.

Măsura nu este una menită să aducă bani pentru bugetul local, a precizat acesta, adăugând că taxa va acoperi doar cheltuielile de administrare a sistemului.

Un plan de introducere a unei taxe de intrare a fost anunțat prima dată în 2019, însă a fost amânat din cauza pandemiei de COVID-19.

Editor : A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri