VIDEO. Momentul în care jihadiștii ISIS fug din curtea unui spital din Raqqa

Data publicării:
raqqa

Un activist pentru drepturile omului și luptător împotriva ISIS pe frontul sirian a surprins momentul în care mai mulți jihadiștii, care au pierdut bastionul Raqqa, se pregătesc să părăsească orașul în grabă, îmbarcându-se într-un autocar în curtea unui spital.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Clipul a fost postat pe contul de Twitter al lui Macer Gifford. „ISIS părăsind spitalul din Raqqa. Lași până la final...”, a scris Gifford pe rețeaua de socializare.

Gruparea jihadistă Stat Islamic a pierdut aproape 90% din teritoriile pe care le-a cucerit în 2014 în Irak și Siria, a anunțat marți coaliția internațională condusă de Statele Unite.

Citiți și: Statul Islamic pierde Raqqa, principalul oraș al așa-zisului califat

Anunțul coaliției, care a efectuat mii de lovituri aeriene împotriva jihadiștilor și a trimis consilieri speciali pe lângă forțele locale angajate în Irak și Siria, marchează împlinirea a trei ani de la crearea ei și intervine în ziua când ISIS a fost izgonit din fostul său bastion în Siria, Raqqa.

Raqqa a devenit simbolul celor mai sângeroase atrocităţi comise de organizaţia jihadistă, care a planificat aici atentate sângeroase în mai multe ţări, în special în Europa.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri