VIDEO SUA monitorizează o navă militară rusească „de colectare a informațiilor” care stă de săptămâni întregi aproape de Hawaii

Data publicării:
nava rusa
SUA monitorizează o navă militară rusească „de colectare a informațiilor” care stă de săptămâni întregi aproape de Hawaii. Foto: Twitter/ Paza de Coastă a SUA

Paza de Coastă a SUA monitorizează de săptămâni întregi o navă rusă situată în apropiere de Insulele Hawaii. Se crede că este vorba despre o „navă de colectare a informațiilor”, relateză Business Insider.

„Ca parte a operațiunilor noastre zilnice, urmărim toate navele din zona Pacificului prin mijloacele de suprafață și aeriene”, a spus Comandantul Dave Milne, șeful de afaceri externe al Pazei de Coastă, într-un comunicat de presă.

Navele militare străine pot naviga liber prin apele SUA, dar „nave militare sub pavilion străin au fost adesea observate operând și zăbovind” în „zona de răspuns” a Pazei de Coastă, se arată în comunicat.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

„Paza de Coastă operează în conformitate cu legile internaționale maritime pentru a se asigura că toate națiunile pot face același lucru fără teamă sau concurență. Acest lucru este esențial pentru a asigura libertatea de mișcare și navigație în Pacific”, a spus Milne.

Paza de Coastă a precizat că se coordonează cu Departamentul Apărării pentru a furniza actualizări cu privire la mișcarea navelor străine.

O înregistrare video distribuită de Paza de Coastă arată coordonatele de latitudine și longitudine ale navei, care sugerează că aceasta se află la aproximativ 100 de mile marine de Honolulu.

În main 2022, Comandamentul Indo-Pacific al SUA a declarat că monitorizează o navă rusă în apropiere de Hawaii. Un locotenent colonel de marină în retragere a spus la acea vreme că Uniunea Sovietică trimitea adesea nave de spionaj lângă Hawaii, în timpul Războiului Rece.

„Tacticile, tehnicile și procedurile pe care le-am văzut la sovietici în timpul Războiului Rece par să reapară din nou sub steagul rusesc”, a spus locotenentul colonel Hal Kempfer.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri