Vladimir Putin discută duminică la telefon cu Emmanuel Macron

Data actualizării: Data publicării:
macron si putin
Emmanuel Macron. Foto: Profimedia Images

Preşedintele rus, Vladimir Putin şi cel francez, Emanuel Macron, vor avea duminică o convorbire telefonică a anunţat agenţia de stat a Rusiei, RIA Novosti, preluată de CNN, care citează un comunicat oficial al Kremlinului.

Agenţia rusă de ştiri notează că Emmanuel Macron a devenit liderul occidental cu care Putin a avut cele mai multe discuţii în ultima vreme.

În urmă cu o săptămână, cei doi şefi de stat au mai avut o convorbire telefonică de aproape două ore

Macron i-a transmis cu acel prilej lui Putin „preocupările partenerilor și aliaților săi europeni”, potrivit Palatului Elysee, și i-a spus președintelui rus că un dialog sincer nu este compatibil cu escaladarea tensiunilor de la graniţa ruso-ucraineană.

În replică, Kremlinul a transmis atunci propria versiune despre discuția Putin-Macron. Comunicatul părţii ruse a menționat o serie de nemulțumiri pe care le-ar avea președintele rus. Astfel, conform Rusiei, armamentul furnizat de occidentali Kievului „creează premisele pentru posibile acțiuni agresive ale forțelor de securitate ucrainene în Donbas”.

De asemenea, pe 7 februarie, cei doi şefi de stat s-au văzut faţă în faţă, la Moscova, o întrevedere care a provocat mirare dar şi prilej de glume, după imaginile oficiale care îi prezentau pe Putin şi Macron la mare distanţă unul de altul, aşezaţi la o masă foartă lungă.

Editor : M.L.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri