Video Volodimir Zelenski a ajuns la Paris. Preşedintele ucrainean va discuta cu Emmanuel Macron şi Olaf Scholz

Data actualizării: Data publicării:
Zelenski_Paris_1
Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a ajuns la Paris. Foto: Twitter/BFMTV

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski a ajuns miercuri seară la Paris, unde are programate discuţii cu omologul său francez, Emmanuel Macron şi cancelarul Germaniei, Olaf Scholz.

Atât Macron, cât şi Scholz au avut discuţii cu Zelenki, însă la Kiev, în iunie 2022, în prima lor vizită în capitala ucraineană de la începutul războiului.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Vizita lui Zelenski la Paris vine după ce preşedintele Ucrainei a mers la Londra, în prima parte a zilei, unde a avut întâlniri cu Regele Charles şi premierul Rishi Sunak. Acesta din urmă a spus că "nimic nu este exclus" în ceea ce privește ajutorul militar pentru Ucraina, în contextul în care Zelenski a cerut avioane de luptă din partea Marii Britanii.

Sunak a adăugat că 10.000 de soldați ucraineni s-au deplasat în Regatul Unit pentru antrenamente la standarde şi cu echipamente NATO.

Volodimir Zelenski a fost întâmpinat la Palatul Elysée de Emmanuel Macron şi cancelarul Scholz, care a sosit în capitala Franţei mai devreme. Cei trei au programat un dineu.

Joi, Zelenski este așteptat la Bruxelles, unde se va adresa unei adunări extraordinare a Parlamentului European.

Președintele ucrainean a participat frecvent la astfel de ședințe, însă în format virtual.

Vizita ar veni la o săptămână după ce președinta Comisiei Europene a călătorit în Ucraina alături de președintele Consiliului European, Charles Michel.

Atunci, cei doi oficiali au precizat că există "o invitaţie deschisă" pentru ca preşedintele Zelenki să vină la Bruxelles.

"Îmi doresc să călătoresc, dar există un risc semnificativ că Rusia va încerca un act de răzbunare", a replicat, atunci, Zelenski.

Vizitele în Londra şi Paris reprezintă a doua deplasare în străinătate a lui Zelenski de la începutul inveziei ruseşti în Ucraina, pe 24 februarie, anul trecut.

Preşedintele ucrainean a călătorit în SUA, la sfârşitul lui decembrie, unde s-a întâlnit cu preşedintele american Joe Biden şi a ţinut un discurs în faţa Congresului.

Editor : D.R.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri