Video Zeci de morți, după ce militanții au atacat un autobuz plin de civili, în Mali

Data publicării:
autobuz atacat mali
Autobuzul transporta localnicii din satul Songo la o piaţă din Bandiagara. Foto: Captură Youtube

Cel puțin 31 de oameni au fost uciși în Mali, vineri, după ce militanții au atacat un autobuz ce ducea civili dintr-un sat la o piață dintr-o localitate apropiată, au anunțat autoritățile locale, citate de CNN.

Autobuzul transporta localnicii din satul Songo la o piaţă din Bandiagara, localitate aflată la 10 kilometri distanţă, când a fost atacat de mai mulți indivizi înarmați care au tras în vehicul, i-au tăiat roțile iar mai apoi au început să împuște călătorii. Ulterior, au dat foc autobuzului.

Potrivit primarului orașului Bankass, aflat în apropiere de locul atacului, 31 de persoane au murit până acum, iar multe altele au fost date dispărute. Totodată, mulți dintre cei care se aflau în autobuz au fost răniți.

Atacul sângeros este cel mai recent în insurgenţa jihadistă ce escaladează în Mali.

Regiunea Mopti, în care a avut loc atacul, este scenă a violenţelor tot mai numeroase în ultimele luni alimentate de militanţii ce au legături cu al-Qaeda şi cu gruparea Stat Islamic.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri