Zelenski: Ucraina nu poate accepta niciun ultimatum din partea Rusiei

Data publicării:
Volodimir Zelenski face declarații.
Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski Foto: Profimedia

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că ţara sa nu va ceda niciodată în faţa ultimatumurilor din partea Rusiei, iar oraşe precum Kiev, Mariupol sau Harkov nu vor accepta ocupaţia rusă, transmite Reuters.

„Avem un ultimatum cu puncte în el. 'Urmaţi-l şi apoi noi vom pune capăt războiului'. Ucraina nu poate accepta niciun ultimatum din partea Rusiei”, a declarat Zelenski într-un interviu difuzat de site-ul de ştiri Suspilne.

Este a 26-a zi de război în Ucraina și bombardamentele rusești continuă. Cel puțin opt oameni au murit în Kiev după ce rachetele rusești au căzut într-o zonă rezidențială și peste un centru comercial. Este alertă de securitate în Sumî, unde exploziile ar fi afectat o centrală chimică, de unde a avut loc o scurgere de amoniac. Totodată, a expirat ultimatumul dat de trupele rusești administrației orașului Mariupol. Primarul și aleșii locali erau somați să predea controlul portului de la Marea Azov. „Nu va exista nicio predare, nicio depunere a armelor”, a declarat Irina Vereșciuc, vicepremierul Ucrainei.

Editor : A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri