Galerie Foto Fetiță de un an și trei luni salvată de un polițist. Micuța s-a înecat cu salivă, iar agentul a intervenit prompt

Data publicării:
sursa foto: Profimedia Images

O fetiță de un an și trei luni s-a înecat cu salivă, în timp ce se juca cu alți doi copii. A căzut pe covor și ulterior a intrat în stop cardio-respirator. Șansa ei a fost Vasile, un polițist care lucrează la Arestul IPJ Iași, prieten cu familia micuței. Polițistul a realizat imediat ce se întâmplă și i-a acordat Soniei primul ajutor. În paralel, acesta a sunat la 112, iar până la sosirea echipajului medical, fetița a început să respire din nou.

Incidentul, care putea fi unul cu final tragic, a avut loc de Sfântul Vasile, chiar în casa agentului de poliție. Fetița de un an și trei luni era în vizită cu părinții la Vasile, de onomastică. Micuța se juca împreună cu alți doi copii.

"Cei trei copii se jucau sub supravegherea părinților, moment în care Vasile a observat că Sonia, fetița prietenilor, în vârstă de un an și trei luni s-a înecat cu salivă, a căzut pe covor și a intrat în convulsii urmate de stop respirator și pierderea cunoștinței. Deoarece părinții au intrat în panică și nu au realizat ce se petrece, Vasile a luat imediat fetița, a așezat-o într-o poziție de siguranță și a început manevrele de resuscitare cu masaj toracic", transmite IPJ Iași.

În paralel, agentul de poliție a sunat la 112 și a fost îndrumat telefonic chiar de echipajul de pe Ambulanță, care a sosit în 9 minute la adresă.

"Până la sosirea echipajului, în timpul manevrelor de resuscitare, fetița a regurgitat și apoi a început să respire din nou. A fost preluată în siguranță de echipajul medical și transportată la spital unde și-a revenit complet", anunță reprezentanții IPJ Iași.

Vasile Baciu este agent șef adjunct în cadrul Arestului IPJ Iași. Sursa foto: IPJ Iași
Vasile Baciu este agent șef adjunct în cadrul Arestului IPJ Iași. Sursa foto: IPJ Iași

Potrivit sursei citate, agentul șef adjunct Vasile Baciu, din cadrul Arestului IPJ Iași, a urmat un curs de prim ajutor, organizat la nivelul Ministerului de Interne, lucru care l-a ajutat să intervină prompt și eficient pentru salvarea Soniei.

Editor : Izabela Zaharia

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri