VIDEO. Incendiu în Parcul Nicolae Romanescu din Craiova

Data actualizării: Data publicării:
incendiu
Incendiu puternic în Parcul Nicolae Romanescu din Craiova. Foto: Captură video

ACTUALIZARE 20.50. Pompierii au reuşit să stingă incendiul care a izbucnit duminică după-amiază în Hipodromul din Parcul "Nicolae Romanescu", după aproximativ trei ore.

Potrivit ISU Dolj, au ars aproximativ 10 hectare de vegetaţie uscată înaltă, lăstăriş şi resturi vegetale, iar echipele de intervenţie au reuşit să salveze clădirile şi anexele hipodromului şi centrul canin al poliţiei.

În sprijinului echipajelor de pompieri de la ISU Dolj au intervenit şi jandarmi, poliţişti şi poliţişti locali, acţiunea de stingere a focului fiind îngreunată de vânt.

Primarul municipiului Craiova, Lia Olguţa Vasilescu, a afirmat că, pe durata incendiului, nu s-a luat măsura de evacuare a cetăţenilor care se plimbau pe aleile parcului, fiindcă nu a existat niciun pericol în zona respectivă, însă animalele din grădina zoo au fost închise în cuşti.

"Hidranţii au funcţionat în parametrii optimi. Nu am luat măsura de evacuare a cetăţenilor care se plimbă pe aleile parcului, fiindcă nu este niciun pericol în zona respectivă. Ca măsură suplimentară, animalele sălbatice de la grădina zoo au fost închise în cuşti", a scris Vasilescu pe pagina sa de Facebook.

Pericol de extindere a unui incendiu în cel mai mare parc din sudul României. Flăcările au cuprins vegetația uscată din Parcul Romanescu din Craiova. Sunt acum la fața locului peste 20 de pompieri.

Un incendiu de amploare a izbucnit duminică după-amiază în Hipodromul din Craiova situat în Parcul Nicolae Romanescu, unde ard aproximativ 5 ha de vegetaţie uscată, informează ISU Dolj.

Pentru stingerea incendiului, 20 de pompieri de la ISU Dolj acţionează cu autospeciale cu apă şi spumă, însă intervenţia este îngreunată de vânt.

Hipodromul este parte integrantă a Parcului 'Nicolae Romanescu' care este monument naţional, fiind considerat unul dintre cele mai reprezentative monumente de artă peisageră din România.

Editor : A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri