Jaf în 60 de secunde, într-un magazin din Sebeș. Unul dintre autorii jafului, dat de gol de o bucată de latex

Data publicării:
manusi chirurgicale
Credit foto: Guliver/Getty Images

Doi ani de închisoare cu suspendare - este pedeapsa primită în instanță de un bărbat din Orăștie care a jefuit, acum 5 ani, un magazin de electrocasnice din Sebeș. În doar 60 de secunde, el și un alt individ au furat zeci de telefoane mobile, în valoare de peste 35.000 de lei, scrie Alba24.ro. Deși era mascat și purta mănuși chirurgicale, o bucată de latex l-a dat de gol. Identitatea complicelui său a rămas, însă, și astăzi un mister pentru polițiști.

Jaful a avut loc pe 4 iunie 2018. Cei doi bărbați au pătruns într-un magazin de electrocasnice din Sebeș, după ce au forțat sistemul de închidere al celor două uși culisante.

"După pătrunderea în magazin, cele două persoane s-au deplasat la o vitrină în care se aflau mai multe cutii cu telefoane mobile de diferite mărci, unde, prin aplicarea mai multor lovituri cu obiectul contondent (bâtă/topor) au distrus sistemul de închidere-asigurare al acesteia și au spart geamul", se arată în motivarea instanței.

În doar 60 de secunde au furat 32 de cutii cu telefoane mobile, de diferite mărci. Valoarea totală, spun anchetatorii, se ridică la 35.391,76 lei.

Deși purta mască pe față și mănuși chirurgicale, unul dintre autori a făcut o greșeală fatală, care l-a dat de gol: una dintre mănuși s-a rupt, iar o bucată de latex a fost găsită de polițiștii criminaliști chiar la locul jafului, scrie sursa citată.

"A fost identificată o încuietoare metalică aparținând vitrinei, iar pe suprafața acesteia a fost identificată o bucată de material cauciucat/plastic (latex) de culoare albastră, provenind de la o mânușă chirurgicală (folosită de către autori la comiterea faptei)", spun magistrații.

La audieri, bărbatul din Orăștie, identificat de polițiști pe baza amprentei găsite la locul jafului, nu a putut să ofere detalii despre partenerul său de jaf. Le-a spus anchetatorilor că îl cunoscuse în Gara CFR Orăștie și că s-au hotărât să dea spargerea.

La 5 ani de-atunci, bărbatul prins a fost condamnat la 2 ani închisoare cu suspendare, pentru furt calificat și plata a 35.391,76 lei, reprezentând contravaloarea bunurilor sustrase de către inculpat.

Decizia Judecătoriei Sebeș nu este definitivă și poate fi atacată în apel.

Editor : Izabela Zaharia

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri