Morminte profanate pentru neplata taxelor la zi. Angajații cimitirului au marcat crucile cu vopsea fosforescentă

Data publicării:
Cruci vopsite in Cimitirul Corona Alba Iulia
Sursă foto: ziarulunirea.ro

Cruci vopsite cu portocaliu pentru neplata taxelor la zi. Este felul în care administrația unui cimitir din Alba Iulia a ales să someze oamenii cu datorii. "Noi nu sunăm. De Ziua Morților toată lumea vine la morminte și vede", spun reprezentanții cimitirului. Poliția a deschis un dosar penal pentru profanare de morminte.

Potrivit ziarulunirea.ro, oamenii care au mers cu o floare sau o lumânare de Ziua Morților în cimitirul "Corona" din Alba Iulia au avut parte de un șoc. Mai multe cruci erau marcate cu vopsea fosforescentă. Decizia de a însemna crucile a fost luată chiar de administrația cimitirului, pentru a face vizibile locurile de veci pentru care nu au mai fost achitate taxele.

Întrebați "De ce nu au fost sunați deținătorii?", responsabilii cimitirului au răspuns: "Noi nu sunăm, sunt prea multe morminte. Acum, fiind Ziua Morților, toată lumea vine la morminte. Pot să vină sa ia legătura cu noi."

Polițiștii s-au autosesizat și au deschis un dosar penal pentru profanare de morminte.

"Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Alba Iulia s-au sesizat, din oficiu, cu privire la săvârșirea infracțiunii de profanare de cadavre sau morminte. Din cercetările efectuate de polițiști a rezultat că reprezentății societății care administrează cimitirul ar fi aplicat vopsea de culoare portocalie pe mai multe morminte din incinta cimitirului. Acțiunea acestora a avut loc ca urmare a neplății de către concesionarii locurilor de veci a obligațiilor legale. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de profanare de cadavre sau morminte", a transmis IPJ Alba.

Editor : Izabela Zaharia

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri