Noi detalii din ancheta după incendiul de la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța

Data publicării:
incendiu la spital in constanta
Incendiu la spitalul de Boli Infecțioase din Constanța. Nouă persoane internate la ATI au murit. Foto: INQUAM Photos/Costin Dincă

Două anchete au fost deschise după incendiul de vineri de la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța, în care și-au pierdut viața 7 pacienți îngrijiți la ATI. Autoritățile încearcă să afle cauza incendiului și cine se face vinovat de tragedie.

-Tot am văzut în flăcări și camerele unde era mama mea, ce să mai zic, eram șocat.

-Dezastru, nu am cuvinte să spun.

Rudele îndurerate au fost chemate la morga din Constanța să identifice pacienții care au murit în incendiu.

-Mi-am pierdut mama, ce poate să fie mai rău? Te duci la spital ca să te faci bine, nu ca să mori arsă.

Sadâc Zafer - procuror de caz: Se pare că cele 7 victime, femei, au decedat ca urmare a intoxicației cu fum din cauza incendiului, iar în cazul a 2 dintre victime, de arsurile provocate de temperatura ridicată din saloane.

Rudele victimelor povestesc cum au aflat de tragedie.

-Cum ați aflat că mama dumneavoastră a murit?
-De la televizor. Eram acasă și a venit fratele meu disperat și ne-a chemat că arde spitalul. Am zis că nu e posibil.

În Spitalul de Boli Infecțioase nu mai este niciun pacient internat, toți au fost redirecționați către alte unități medicale din județ.

Silviu Coşa - prefectul judeţului Constanţa: 29 pacienți au ajuns la spitalul militar, din aceștia 6 au fost păstrați că au forme medii spre severe, 18 la spitalul modular care a fost activat ieri încă înainte de stingerea incendiului.

Personalul medical al spitalului de Boli Infecțioase a fost relocat. Rând pe rând medicii sunt audiați de procurori.

Eugenia Muja, medic Spitalul de Boli Infecțioase Constanța: A fost o zi foarte grea, extrem de grea. A fost cumplit pentru cei care au murit, condoleanțe și este foarte trist pentru tot colectivul.

În prezent sunt două anchete în desfăsurare. Una a corpului de control și una a procurorilor.

Silviu Coşa - prefectul judeţului Constanţa: Am purces la înființarea unei comisii de control alături de DSP, juriști să răspundă solicitării premierului să facem ancheta adminsitrativă.

Sadâc Zafer - procuror de caz: Avem mai multe ipoteze, încă se fac cercetări la fața locului, este foarte mult de verificat în câmpul infracțional. Pot spune că am făcut deocamdată o investigare la fața locului de cel mult 30%.

Incendiul a curprins toate cele 7 saloane ale secției ATI, unde erau internați 10 pacienți. 3 bărbați au reușit să se salveze.

Editor : A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri