Ministrul Muncii anunţă ajutoare financiare după tragedia de la spitalul din Constanţa. Câți bani vor primi victimele incendiului

Data publicării:
incendiu la spital in constanta
Incendiu la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța. FOTO: IGSU

Raluca Turcan, ministrul Muncii, a anunţat luni seara aprobarea unei Hotărâri de Guvern pentru sprijinirea victimelor incendiului de la Spitalul de boli infecţioase din Constanţa.

"Am adoptat o Hotărâre de Guvern prin care sprijinim victimele incendiului de la Spitalul de boli infecţioase de la Constanţa. (...) 5.000 de lei este plafonul pe care l-am acordat de fiecare dată", a declarat Raluca Turcan luni, la finalul şedinţei de Guvern.

Ea a precizat că a mai fost adoptată tot în şedinţa de luni o Hotărâre de Guvern care prevede aplicarea Legii 56/2000 şi anume sprijinul pentru urmaşii persoanelor care au exercitat activităţi medicale în combaterea răspândirii epidemiei Covid.

"Şi această Hotîrâre de Guvern acoperă pe de o parte sursa de finanţare în aplicarea Legii 56/2000 şi de asemenea reglementează ajutorul de deces, sprijinul pentru părinţi sau ajutorul pentru familie", a mai subliniat ministrul Muncii, potrivit Agerpres.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri