RAR și Garda de Mediu au amendat cu 700.000 de lei zeci de ateliere auto și centre de dezmembrări din Timiș și Vâlcea

Data publicării:
Un inspector al Gărzii de Mediu controlează un centru de dezmembrări auto.
RAR și Garda de Mediu au amendat cu 700.000 de lei zeci de ateliere auto și centre de dezmembrări din Timiș și Vâlcea. Foto: Facebook/Garda Națională de Mediu

Mai bine de 50 de ateliere auto și centre de dezmembrări ale automobilelor din Timiș și Vâlcea au primit amenzi în valoare totală de peste 700.000 de lei în urma unor controale efectuate de Registrul Auto Român (RAR) și Garda Națională de mediu.

Inspectorii RAR și cei ai Gărzii de Mediu au mers în control în cele două județe timp de patru zile, scopul acțiunii fiind de a verifica dacă atelierele au autorizații de funcționare, iar centrele de dezmebrări respectă normele de mediu.

Pe parcursul controalelor au fost identificate peste 50 de locuri în care se făceau reparații auto fără autorizație tehnică de funcționare și care nu respectau legislația de mediu. Registrul Auto Român a dat amenzi de peste 200.000 de lei, iar Garda Națională de Mediu a aplicat amenzi de peste 500.000 de lei.

În județul Timiș au fost efectuate 31 de acțiuni de control la operatori economici fără autorizație tehnică de funcționare sau persoane neînregistrate fiscal: 8 controale la centre de dezmembrări auto și 23 ateliere de reparații.

Inspectorii Departamentului Supraveghere de Piață din cadrul RAR au dat amenzi în valoare de 176.000 lei și oprit activitatea pentru 19 operatori economici. Au fost întocmite și 11 procese verbale de constatare pentru persoane neînregistrate fiscal care desfășurau activități de reparații auto sau dezmembrări de vehicule.

În județul Vâlcea au avut loc 26 acțiuni de control la operatori economici autorizați și neautorizați: 9 controale la operatori economici care dezmembrau vehicule scoase din uz și 17 la atelierele de reparații. Inspectori RAR au aplicat amenzi în valoare de 31.000 lei și au oprit activitatea pentru 5 operatori economici.

La rândul lor, Comisarii Gărzii de Mediu au efectuat în Timiș 22 de controale, au aplicat amenzi în valoare de 460.500 lei și au oprit activitatea în cazul a 5 operatori economici. Iar în județul Vâlcea, inspectorii au dat amenzi în valoare de 15.000 lei.

Editor : D.R.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri