BMW prezintă motocicleta viitorului

Data publicării:
P90238706_highRes_bmw-motorrad-vision-

În anul BMW cu numărul 100, constructorul german îşi face, prin concepte, planul pentru următorul secol. Şi acum a ajuns la motociclete. BMW a prezentat un Vision Next 100, un concept de vehicul pe două roţi căruia îi spun motocicletă. Arată într-un fel, fără legătură cu ce avem pe străzi, ci mai degrabă cu ce apare prin filmele de acţiune, e ceva mai degrabă precum motocicleta lui Batman. Şi ar fi un vehicul de generaţia care va veni după următoarea generaţie.

Pentru că e centenarul, BMW face prin acest concept o aniversare a trecutului şi trasează viitorul, sau mai degrabă ce şi-ar dori de la viitor. În design se văd amprente BMW. În primul rând ceea ce ar fi motorul. Deşi e conceput ca un vehicul electric, în zona propulsorului, designul este copiat după arhitectura actuală a cunoscutului motor BMW, doi cilindri dispuşi boxer.

Cadrul negru e o celebrare a istoriei vechi a constructorului, a motocicletelor din anii 20 şi 30. Însă e un cadru al viitorului, din material compozit elastic, care ar face depăşite furca, bascula spate iar totul va fi un ansamblu mobil. E un vis al constructorilor, care astăzi trebuie să facă compromisul între flexibilitatea şi rigiditatea cadrului.

Până şi cauciucurile ar fi extrem de inteligente pentru că s-ar putea transforma rapid în slickuri de mare viteză sau în gume cu striaţii pentru apă în funcţie de condiţii. Motocicleta va fi tot timpul în echilibru, datorită giroscoapelor încorporate şi plină de inteligenţă artificială care o va ajuta să vireze şi, important, va evita cu totul cazăturile. Va fi prima motocicletă pe care se va putea merge fără probleme, în şlapi, maieu şi fără cască. În conceptul BMW nu va mai fi nevoie de cască tocmai pentru că nu va cădea. Casca se va reduce la o pereche de ochelari de realitate augmentată care va oferi o gălăgie de informaţii. Combinezonul actual, greoi, din piele şi cu multe protecţii va deveni o îmbrăcăminte bionică flexibilă ultrauşoară. Şi acesta va asista pilotul în conducerea maşinăriei.

Iar dacă maşinile concept ale viitorului sunt toate autonome, motocicleta BMW va fi doar asistată de inteligenţa artificilă pentru a oferi plăcerea de a merge. Dor că pilotul se transformă într-un simplu utilizator de acceleraţie şi frână. Restul îl face maşinăria. Sau robotul, după cum vreţi să-i spuneţi.

Iar conceptul BMW nu este un vis de noapte, e vis ziua în amiaza mare.

P90238700_highRes_bmw-motorrad-vision-

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri