Germania vrea să instaleze pe autostrăzi stații de încărcare pentru mașinile electrice

Data publicării:
incarcare-masina-electrica-wiki

Guvernul cancelarului Angela Merkel intenționează să aducă pe străzile din cea mai mare economie a Europei, până la sfărșitul deceniului, 1 milion de vehicule alimentate cu baterii.

Costurile ridicate ale acestor vehicule precum și îngrijorările șoferilor față de infrastructură și puterea limitată a bateriilor au limitat vânzările în Germania până la 24.000 de modele, dintr-o piață de 3 milioane de mașini, reiese din datele guvernamentale.
La ora actuală, Germania are în jur de 100 de stații de service rapid pentru încărcarea mașinilor electrice, permițând șoferilor să își reîncarce bateriile în mai puțin de o oră, și circa 4.800 de stații de încărcare pe curent alternativ, potrivit Ministerului Transporturilor.
"Vom instala stații de service rapid de-a lungul autostrăzilor din Germania", a declarat ministrul Transporturilor Alexander Dobrindt, citat de ziarul local Passauer Neue Presse.
În documentul Ministerului Transporturilor se arată că operatorul de servicii pentru autostrada Tank & Rast GmbH urmează să instaleze până în 2017 stații de încărcare și locuri de parcare la cele 400 de sectoare pe care le administrează.
Guvernul de la Berlin va suporta o parte din costurile de instalare a cablurilor și din proiectele de construcție aferente, se mai arată în document.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri