Sari la conținut

Mercedes made in România? Daimler a cumpărat o suprafață uriașă de teren lângă uzina din Sebeș

A debutat ca un zvon în presa românească, la începutul lui martie 2016, conform căruia Daimler ar fi achiziționat o suprafață uriașă de pământ lângă uzina de cutii de viteze de la Sebeș. Primarul Sebeșului, Adrian Alexandru Dăncilă, a confirmat informația.

Producătorul auto Daimler are în plan să devină cel mai mare producător premium din lume și să depășească astfel actualul lider, BMW. Pentru a atinge acest obiectiv, Dieter Zetsche, preşedintele consiliului de administraţie al Daimler AG, a declarat că este nevoie de o nouă uzină. Iar aceasta ar putea fi construită în România.

În urmă cu o lună, Dieter Zetsche, preşedintele consiliului de administraţie al Daimler AG declara: „Decizia privind o nouă uzină este un proces foarte raţional în care comparăm toate aspectele legate de nivelul educaţional, disponibilitatea forţei de muncă, logistică, infrastructură, cât de uşor este să faci afaceri în acea ţară, distanţa faţă de furnizori şi clienţi. România poate fi o soluţie. În România avem o experienţă pozitivă datorită fabricii de cutii de viteze, care este una foarte bună. Şi reprezintă un avantaj pentru România faptul că avem acolo o uzină pentru cutii de viteze”.

Iar intenția concernului Daimler poate avea și o motivație. Succesul celei mai recente generații a lui Mercedes-Benz Clasa A i-a făcut pe oficialii mărcii germane să se gândească la noi modele atractive pentru clienți. Printre acestea se va număra un vehicul Clasa A Sedan care va intra în gamă alături de coupe-ul cu patru uși CLA și, desigur hatchback-ul Clasa A.