Galaxy Note 7, greşeala de un miliard de dolari

Data actualizării: Data publicării:
samsung galaxy note 7 getty crop
Foto: Gulliver/GettyImages

Înlocuirea telefoanelor Galaxy Note 7 cu baterie explozivă îi va costa un miliard de dolari pe sud-coreenii de la Samsung, arată o estimare Credit Suisse citată de Bloomberg.

samsung galaxy note 7 getty crop
Foto: Gulliver/GettyImages

În total sunt 2,5 milioane de telefoane care vor fi preluate de la cei care le-au cumpărat în ultimele săptămâni. Clienţii vor primi în schimb un dispozitiv nou, din acelaşi model, dar la care a fost eliminată problema bateriei.

În unele ţări, precum în Statele Unite, clienţii vor avea mai multe opţiuni la dispoziţie. Dacă nu mai vor un nou Galaxy Note vor putea primi un Galaxy S.

Săptămâna trecută, grupul sud-coreean Samsung Electronics Co a decis să retragă de pe piață telefoanele Galaxy Note 7, după ce în presă au apărut informații privind probleme la bateria telefonului.

Galaxy Note 7 este comercializat în SUA și Coreea de Sud începând cu data de 19 august, la un preț de 988.900 woni (882 de dolari).

Pierderile sunt cu atât mai dureroase cu cât Samsung se baza pe noul Galaxy Note 7 pentru a menține dinamica vânzărilor și a veniturilor în a doua jumătate a acestui an.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri