(P) Tot ce trebuie să știi despre televizoarele inteligente KIVI: tehnologie, design, sistem de operare și sunet

Data actualizării: Data publicării:
tot-ce-trebuie-sa-tii-despre-televizoarele-inteligente-kivi-tehnologie-design-sistem-de-operare-i-sunet_poza principala

Astăzi, vom afla care sunt cele mai importante criterii pentru alegerea unui televizor inteligent nou. Vom studia exemplul KIVI, un dezvoltator european de televizoare inteligente care produce modele cu dimensiuni cuprinse între 24'' și 65'' și se încadrează în segmentul de prețuri medii.

Aspectul contează

Primul lucru pe care îl observăm atunci când alegem un televizor nou este designul. Minimalismul este o tendință care a dominat piața în ultimul deceniu și va rămâne în top pentru mult timp. Anume pe el s-au bazat designerii KIVI atunci când au creat noua gamă de televizoare.

KIVI Smart TVs sunt fără rame și cu piciorușe practic invizibile. Partea vizibilă a ramelor laterale are doar 2.6 mm lățime, astfel încât atenția telespectatorului este concentrată doar la ceea ce se întâmplă pe ecran. Piciorușele din metal, deși sunt subțiri și elegante, oferă un suport sigur și stabil ecranului.

Pentru televizoarele montate pe perete, KIVI oferă o gamă proprie de suporturi care permit utilizatorilor să fixeze televizoarele în mod securizat sau să rotească panoul și să regleze unghiul de înclinare. Suporturile sunt mici ca dimensiune, dar pot ține o greutate de 30-50 kg.

Televizoarele inteligente KIVI sunt disponibile în culoarea neagră, o culoare clasică atemporală pentru producătorii de electrocasnice. Sunt însă și modele în culoarea albă, pentru cei care doresc să adauge eleganță designului casei și să încadreze armonios ecranul în interioarele luminoase și moderne.

Sistem de operare licențiat

Un sistem de operare oficial îți oferă siguranța că televizorul va funcționa fără încetiniri și blocaje și va suporta toate tipurile de conținut și aplicații disponibile pentru televizoarele inteligente. De multe ori, firmware-ul neoficial nu poate fi actualizat, ceea ce încetinește performanța televizorului și îl poate face potențial vulnerabil la atacuri cibernetice și viruși. În plus, multe aplicații necesită cea mai recentă versiune a sistemului de operare pentru a funcționa corect.

Televizoarele inteligente KIVI rulează pe sistemele de operare AndroidTV 9 și AndroidTV 11, cu opțiunea de a face upgrade la versiunile următoare. Acest lucru oferă utilizatorilor acces la peste 10 mii de aplicații și programe disponibile în Google Store. Aceste sisteme de operare se sincronizează, de asemenea, cu toate gadgeturile Android din casă și cu sistemul Google Home. Alte avantaje includ redarea instantanee a conținutului de pe smartphone folosind Chromecast și control vocal prin intermediul Google Assistant.

Calitatea imaginii și a ecranului

Atunci când alegem un televizor nou, criteriul principal este afișajul și specificațiile tehnice ale acestuia. Gama KIVI Smart TVs include televizoare cu toate opțiunile de rezoluție: HD, FullHD și UltraHD. Producătorul oferă o garanție de 3 ani pentru ecran.

KIVI utilizează un nou chipset care este cu 30% mai puternic decât media pieței. Acest lucru face posibilă integrarea tehnologiilor de îmbunătățire a imaginii în televizoare, chiar dacă calitatea originală a conținutului nu este foarte înaltă. Chiar și filmele vechi, filmate pe peliculă, vor fi redifuzate în calitate digitală.

Tehnologiile de îmbunătățire a imaginii prelucrează detaliile, le fac mai clare și mai luminoase. În plus, televizorul activează automat aceste funcții atunci când recunoaște formatul conținutului difuzat. De exemplu, atunci când Smart TV identifică un conținut HDR, acesta schimbă setările curente pentru a afișa o imagine mai calitativă.

Tehnologia MEMC completează cadrele lipsă pentru a face conținutul mai fluid și detaliile mai clare. Aceasta este necesară, în special, în scenele cu mișcare rapidă.

Tehnologia Ultra Clear asigură ca imaginea să fie detaliată și îmbunătățește conținutul de calitate scăzută, astfel încât să pară că a fost creat în rezoluție 4K.

Tehnologia Max Vivid crește luminozitatea și reglează saturația culorilor. Iar tehnologia Super Contrast Control este responsabilă de zonele întunecate ale imaginii: ajustează contrastul local, în locurile potrivite, și vă permite să vedeți detalii în scenele întunecate.

Sunet de înaltă calitate

Pe lângă calitatea imaginii, experiența utilizatorului depinde și de sunetul pe care televizorul inteligent KIVI îl furnizează. Nu este nevoie să cumpărați o boxă separată: televizoarele inteligente KIVI sunt echipate cu un sistem integrat de difuzoare. Acesta completează imaginea perfectă cu un sunet deosebit datorită tehnologiei de procesare Dolby Audio, care ajustează volumul sunetului în timp real în scenele dinamice și egalează volumul vocii. În plus, sistemul de difuzoare are setări preconfigurate ale sunetului, care se potrivesc cu tipul de conținut difuzat, fie că este vorba despre un film de acțiune, un concert, un joc sau o emisiune.

Pentru a afla prețurile televizoarelor, vizitați site-urile partenerilor KIVI: Carrefour, Emag, Flanco.

Despre KIVI

KIVI este o companie internațională înființată în anul 2016, cu sediul în Budapesta. Principalul său domeniu de activitate constă în dezvoltarea și producerea de televizoare inteligente, cu distribuție în Europa și Asia. Departamentul Research & Development este localizat în Ucraina și China. Până în prezent, KIVI a vândut peste 1,5 milioane de dispozitive.

KIVI este un partener certificat al Google și Netflix.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri